Lachen is gezond

3 mei 2018

Humor is voor mij zo ongeveer een primaire levensbehoefte. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd; hoe cliché het ook is, voor mij is het wel waar. Ik word oprecht gelukkig als ik op 9gag, Facebook of waar dan ook online, een foto of filmpje tegenkom waardoor ik tien minuten niet meer in staat ben om ook nog maar iets anders te doen dan stom te gaan zitten happen naar adem.

Het liefst met tranen in m'n ogen en pijn in m'n buik. De volgende stap is om de foto of het filmpje op te slaan op m'n telefoon, het doorsturen naar mensen waarvan ik weet dat ze er ook (meestal iets minder hard dan ik) om kunnen lachen. En nog leuker vind ik het om het meteen 'live' te kunnen delen, met m'n vriend bijvoorbeeld. Niks smeedt een betere band dan samen gieren om iets onbenulligs.

Als een 'gag' dan echt kneitergoed is in mijn ogen, dan blijft 'ie hangen. En dan plopt 'ie op de meest ongelegen momenten in m'n gedachten. Ik kan me  goed herinneren dat ik het weleens een paar keer zwaar heb gehad in de kerk. Dat midden in de preek ineens een kriebel opkomt, die niet te negeren is. Heel hard je best doen om aan iets anders te denken, bij voorkeur iets verdrietigs, om je gedachten te 'neutraliseren' werkt vaak niet. Het is als de roze olifant. Als je er niet aan mag denken, dan denk je er juíst aan.

Ik denk dat humor, grappig zijn, wel een karaktertrek is. Bij mij is het altijd aanwezig. Ik lijk ook een soort voelsprieten te hebben voor grappige situaties. En ik 'zie' ze ook. Inmiddels sta ik in m'n omgeving ook wel een beetje bekend als de pretletter.

Dit is dan toch wel een mooie quote om mee af te sluiten. Tevens mijn nieuwe levensmotto:

'Humor is the sunshine of the mind' van Edward G. Bulwer-Lytton.

Fijn weekend!!

 

 

© 2014 - 2022 LilyBlue | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel