Tussen de tulpen

1 mei 2018

Ons eiland, Goeree-Overflakkee, staat in april altijd vol met kleurrijke tulpenvelden. Net ietsje eerder dan in de bekendere bollenstreek. Dat heeft te maken met de stand van de zon, heb ik gehoord. Elk jaar opnieuw maken we wat foto's. De tulpen veranderen niet, maar wij wel. Leuk om te zien!

En we zijn niet de enigen. Regelmatig zie ik tijdens het voorbijrijden groepjes mensen in de velden staan, druk poserend of wanhopig pogend om hun kinderen naar de camera te laten kijken, als het even kan nog lachend ook. Een grappig verschijnsel. Het hele jaar door staan de akkers vol met allerlei gewassen, maar ik heb nog nooit mensen tussen de trossen spruiten zien staan. Ik snap het natuurlijk wel, mooie tulpen leveren kekkere plaatjes op dan walmende mini-kooltjes. Vorige week woensdag was het onze beurt: Charlie mee, camera mee; op naar een geschikt veld. Het zonnetje scheen, dus de perfecte gelegenheid om wat kiekjes te schieten. Een beetje druk zat er wel achter, want ik had een half uurtje eerder, toen ik over het eiland reed, gezien dat er al heel wat tulpenkoppen gerooid werden. Niet meer uitstellen dus, dan kon het wel eens te laat zijn.

Voordeeltje hier ten opzichte van de Keukenhof: je hoeft je niet door troepen Japanners te wringen voordat je een mooi plekje gevonden hebt. Die hebben we namelijk niet op Flakkee.

Zittend op m'n hurken nam ik Charlie op schoot. Dit pakte niet geweldig uit, want ik viel achterover. Charmant was anders, kan ik je zeggen. Uiteindelijk toch wat vrolijke foto's geschoten. Alle credits aan m'n vriend, die gelukkig wat geduld bezit.

Dat was em dan alweer: Tulpenseizoen 2018. Om geen jaar te hoeven wachten op een nieuwe kans, overweeg ik toch maar om een nieuwe trend te gaat zetten:

'Met je kuiten tussen de spruiten'

Wie doet er mee?:-)

 

© 2014 - 2022 LilyBlue | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel