Een korte introductie

25 april 2018

Beste lezer/lezeres,

Wat leuk dat je m'n blog bezoekt! Je bent vast benieuwd wie erachter zit en wat mijn beweegredenen zijn om in deze tijd, met een behoorlijk verzadigde blogmarkt, als spuit 11 mijn belevenissen en visies op bepaalde zaken de ether in te helpen.

Ik zal me voorstellen; Ik ben Corina, 29 jaar en ik woon op het mooie Goeree-Overflakkee. Dat is het eiland boven Zeeland, dat nog bij Zuid-Holland hoort. Ik ben hier geboren en getogen, een echte Ouddorpse. En trots op m'n roots. 

Van huis uit spreken wij dialect, iets dat ik best wel koester. Maar ABN gaat me ook goed af gelukkig. Hoewel m'n dialect soms voor grappige situaties zorgt, als ik doodleuk een plat woord 'vernederlands', en het dus feilloos opneem in een ABN zin. M'n vriend (die zonder dialect is opgevoed en het ook niet spreekt) en ik hebben er al regelmatig lol om gehad.

Stapelgek ben ik op onze hond Charlie, een Basenji van anderhalf. Ze is zo'n heerlijk, maf en tegelijkertijd reteslim beest; daar geniet ik van. En Joris, m'n oude hond van 13 jaar; m'n lieve schat. Zo'n lekkere goedzak, die inmiddels wel wat ouderdomskwaaltjes heeft, maar niet minder geniet van z'n luizenleventje.

Ik werk als Office Manager, drie dagen per week. Dit doe ik met veel plezier; ik hou van kantoorwerk én van leuk contact met collega's. Daarnaast run ik m'n webshop www.itslilyblue.nl. Ik verkoop stationery, zoals planners, agenda's en notitieboeken. Dat vind ik erg leuk om te doen. Het hele proces boeit me ontzettend; inkopen, de webshop onderhouden, marketing; het complete plaatje.

Mmm, wat is nog meer noemenswaardig? Badminton! Dat doe ik elke week, op recreanten-niveau. Vanaf m'n twaalfde, met een paar tussenpozen, is dat m'n sport. Naast partijtjes spelen, kletsen we ook wat af. De perfecte combinatie wat mij betreft. Zeker met zo'n belabberde conditie als die van mij is af en toe op adem komen wel nodig (om vervolgens die adem weer te verspillen aan de laatste roddels, maar dat terzijde;-)).

Oh ja, ik werk als vrijwilliger in het lokale ziekenhuis. Dit doe ik gemiddeld 1 keer in de 2 weken. Het rondbrengen van de avondmaaltijd, patiënten helpen met het smeren van de boterhammen, soms helpen met het eten en 's avonds het drinken verzorgen behoren dan tot m'n taak, samen met een collega. Zo fijn om te doen! Ook al is het maar een kleinigheid, ik heb toch het gevoel dat ik  iets doe voor m'n medemens. Daar haal ik veel voldoening uit.

Deze blog begin ik omdat ik denk dat mijn verhaal wellicht iets teweeg kan brengen. Dat bedoel ik niet groots, of als een wereldverbeteraar, verre van zelfs. Maar misschien zijn er mensen die herkenning vinden.

Ik heb een aantal nare jaren achter de rug, de situatie zag er heel lang niet veelbelovend uit. Als tiener tot, pak em beet halverwege m'n twintigerjaren ben ik erg ziek geweest. Momenteel gaat het zo boven verwachting goed, waar ik natuurlijk ontzettend blij mee ben. Toch loop ik soms tegen behoorlijke muren aan. M'n ziekte is dan wel onder controle, het betekent wel dat bepaalde dingen voor mij een stuk lastiger, zo niet onmogelijk zijn. Kortom, de struggle is real, om er maar eens een veelgebruikte term in te gooien.

Ik hoop jullie mee te nemen in m'n leven; soms hilarisch (humor staat bij mij echt op nummer 1), soms wat minder grappig.

Let's do this!

 

© 2014 - 2022 LilyBlue | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel